Sotepalveluiden yksityistäminen purettava

Tulevalla vaalikaudella 2023-2027merkittävin poliittinen arvovalinta koskee sitä, miten tämän vuoden alusta aloittaneiden hyvinvointialueiden sotepalvelut tuotetaan.

Oikeistopuolueet ajavat sotepalveluiden yksityistämisen jatkamista ja laajentamista. Lapin hyvinvointialueen valtuustossa eräs kokoomusedustaja esitti kaikkien sotepalveluiden siirtämistä Meri-Lapin malliin Mehiläiselle.

En hyväksy sotepalveluiden yksityistämistä suurille, usein kansainvälisille hoivajäteille, kuten Mehiläinen, Terveystalo, Attendo, Coronaria ja muut.

Kannatan sotepalveluiden tuottamista julkisten toimijoiden toimesta.  Mielestäni jo toteutetut yksityistämiset tulee purkaa ja erityisesti vanhuspalvelut ja lastensuojelu on otettava pois suurilta yksityisiltä yrityksiltä. Voittojen kerääminen vanhusten ja huonosti voivien lasten ja nuorten kustannuksella on lopetettava.

Pienet vastuulliset paikalliset yritykset voivat edelleenkin tuottaa vanhuspalveluita ja pienessä määrin ja tarkoin viranomaisten valvomana lastensuojelun sijaishuoltopalveluita.

Palaa etusivulle