Miksi vastustan Suomen NATO-jäsenyyttä

Maailmassa on muutamia hyvin suuria ja väkirikkaita, voimakkaita valtioita: Kiina, Intia, USA, Indonesia, Pakistan, Brasilia, Nigeria, Etelä-Afrikka; Japani, Meksiko ja Venäjä. Kaikissa näissä maissa on 125 miljoonaa asukasta. Yhdessä lähes liittovaltion tyyppisessä yhteisössä EU:ssa asuu lähes 450 miljoonaa ihmistä.

Näistä valtioista erityisesti USA, Venäjä ja Japani sekä EUhun kuuluvat Iso-Britannia, Italia, Ranska, Portugali, Espanja, Belgia ja Alankomaat ovat valloittaneet eri aikoina suuria alueita ja alistaneet niiden kansat ja ryövänneet niiden luonnonvaroja. Kolonialistinen järjestelmä syntyi 1500-luvulta lähtien länsimaisten ryöstöretkien seurauksena, se purkautui vähitellen toisen maailmansodan jälkeen mutta ei ole hävinnyt vieläkään täysin.

Kolonialismin rinnalla ja siihen yhdistyneenä syntyi kapitalistinen maailmanjärjestelmä, joka perustuu tuotantovälineiden yksityiseen omistukseen ja palkkatyöntekijöiden riistoon. Kapitalismin perusluonteeseen kuuluu jatkuva taloudellinen kasvu ja siitä seuraava pakko valloittaa ja hallita rajallisia luonnonvaroja, työvoimaa ja kuljetusreittejä. Kapitalistisen maailman johtavat valtiot: USA, Iso-Britannia, Saksa, Itävalta-Unkari, Ranska, Belgia, Alankomaat ja Venäjä sotivat I maailmansodassa siirtomaiden omistuksesta ja vallasta Euroopassa. Toisessa maailmansodassa imperialistiset Japani ja Saksa liittolaisineen hyökkäsivät USAn, Ranskan, Belgian, Hollannin, USA:n, ja Venäjän (silloisen Neuvostoliiton) kimppuun jakaakseen maailman uudelleen, saadakseen uutta elintilaa (eli väestöä ja luonnonrikkauksia ja maata) ja perustaakseen tuhat vuotisen valtakunnan.

Toisessa maailmansodassa Japani ja Saksa liittolaisineen hävisivät. Neuvostoliitto ja Länsiliittoutuneet (USA, Iso-Britannia, Ranska ym) voittivat. Pian sodan jälkeen entiset liittolaiset riitaantuivat ja alkoi kylmä sota, jossa vastakkain olivat USA ja sen muodostama sotilasliitto NATO ja Neuvostoliitto ja sen muodostama Varsovan liitto. Kylmää sotaa kesti aina vuoteen 1991 saakka, jolloin sosialistiseksi itseään nimittänyt Neuvostoliitto lakaksi olemasta ja muuttui kapitalistiseksi maaksi. Myös sen liittolaiset, Euroopan sosialistiset maat ja useimmat maailman muistakin sosialistisista valtioista luopuivat ns. sosialismista ja siirtyivät kapitalismiin.

Kapitalismin voitto maailmanlaajuisesti merkitsi maiden välisten ristiriitojen voimistumista, kilpailu eri imperialististen valtojen, erityisesti USAn ja sen NATO- ja muiden liittolaisten sekä Venäjän, Kiinan ja Intian välillä on kiihtynyt.

Suomi pysytteli toisen maailmansodan jälkeen imperialististen suurvaltojen kamppailujen ulkopuolella, säilytti hyvät suhteensa niin itään kuin länteen. Vuoden 2022 alkuun saakka Suomen kansan enemmistö oli sitä mieltä, että Suomen liittoutumattomuuspolitiikka on viisasta ja takaa parhaiten maamme turvallisuuden. Imperialistinen Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan, jonka kanssa se oli käynyt pienimuotoisempaa sotaa jo vuodesta 2014 lähtien. Venäjän hyökkäys ja voimakas propaganda NATOjäsenyyden puolesta sai suomalaiset ja maamme poliittisen johdon muuttamaan suhtautumistaan suurvaltoihin ja keväällä 2022 päätettiin hakea USAn johtaman sotilasliiton jäsenyyttä.

Jäsenyys ei ole vieläkään toteutunut eikä sen minun mielestäni tulisi toteutuakkaan, sillä NATOjäsenyys ei lisää vaan heikentää Suomen turvallisuutta. Imperialististen valtioiden yhteenotot eivät ole loppumassa vaan päinvastoin jännitys kiristyy, jolloin Suomikin on vaarassa joutua sotatantereeksi. Suomesta tulee NATOn eteentyönnetty tukikohta, joka on ensimmäisten vihollisten joukossa Venäjän johdon (ja ehkä yhä suuremmassa määrin myös Venäjän kansan) näkökulmasta.

Palaa etusivulle