Miksi olen vihreä

Olen vihreä koska olen ihminen ja ihmisenä olen eläin (apina) ja siten osa luontoa. Kuva yllä kuvaa tätä luontoyhteyttä, puumaisuutta. Saan voimaa puista. Rakastan puita.

Jos joku ihminen ei usko olevansa osa luontoa ja täysin riippuvainen luonnon ekosysteemipalveluiden tuotteista, kehotan tällaista henkilöä lopettamaan hengittämisen puoleksi tunniksi. Sen jälkeen henkilö on todennäköisesti kuollut, mikä osoittaa, että hengittäminen on välttämätöntä. Miksi hengittäminen on välttämätöntä? Koska ihminen on täysin riippuvainen ilmakehän sisältämästä hapesta, jonka tuottavat ja ovat tuottaneet elävät olennot, enimmäkseen kasviplanktonit.

Jos henkilö ei usko vielä tuon kokeenkaan jälkeen, että on riippuvainen luonnosta, kehotan häntä olemaan juomatta esimerkiksi pari viikkoa. Jos hän on vielä tämän kokeilun jälkeen hengissä, hän lienee huomannut olevansa riippuvainen vedestä, joka on sekin luonnon tuote, syntynyt tosin jo ennen ihmistä.

Jos tukehtumisen ja janoon nääntymisen uhkakaan ei vielä saa henkilöä vakuuttuneeksi riippuvaisuudestaan luonnosta, kehotan häntä kokeilemaan syömättä olemista esimerkiksi kuukauden ajan. Kaikki mitä syömme on luonnon tuottamaa.

Nämä ajatuskokeet osoittavat, että ihminen on täysin riippuvainen luonnosta ja siksi pyrin suojelemaan luontoa eli olen vihreä.

Mitä teen suojellakseni luontoa? Rajoitan kulutukseni välttämättömään. En juuri osta uusia vaatteita vaan käytän vaatteet niin loppuun kuin voin ja ostan sitten tilalle kirpputorilta. Joskus tuo ei ole tosin mahdollista.

Ruokatarpeista kulutan mahdollisimman paljon itse luonnosta hankkimiani tai itse viljelemiäni tuotteita: perunat, liha (hirven ja kanalintujen), kala, marjat ja sienet ovat enimmäkseen itse hankkimiani, lähiruokaa. En juurikaan kuluta tehokasvatettua lihaa tai muita teollisia elintarpeita. Käytän luomujauhoja ja ryynejä ja muitakin luomutuotteita jos niitä on saatavana. Matkustan vähän.

Kierrätän siinä määrin kuin se on mahdollista. En heittele roskia ympäristöön vaan pikemminkin kerään niitä pois. Jos valittavana on muita kuin muovipakkauksia ostan tuotteet mitä tarvitsen pakattuna muuhun kuin muoviin.

Osallistun aktiivisesti luontoa suojelevien järjestöjen ja ryhmien toimintaan sekä suoraan kansalaisaktivismiin muun muassa vaelluskalojen puolesta. Suhtaudun kielteisesti luontoa vahingoittavien voimalaitosten lisärakentamiseen ja kaivosten avaamiseen ja toimintaan.

Palaa etusivulle